Glædelig Jul

Vi ønsker jer alle en rigtig Glædelig Jul samt et Godt Nytår.

Tak for alle henvendelser i årets løb, det er dejligt at høre nyt om jeres dejlige hunde.

Vi har været plaget af sygdom i år. Selvom vores hunde ellers er sunde og raske. Rose og Dixie har haft en slem omgang infektion, som ikke kunne defineres. Men jeg vil fortælle om det, da det er vigtigt at handle hurtigt. Først opkast, et par gange, derefter blodig diarre. Det sker indenfor ganske få timer, og hunden bliver svækket ret hurtigt. I vores tilfælde gik der 4 timer fra start til indlæggelse.Jeg sad med en næsten livløs hund i skødet, og kørte med hornet i bund til dyrlægen.  Begge tilfælde endte i 2 døgns indlæggelse, med drop.

Det er bare så hård at se sin ellers glade hund, så svækket, på så kort tid. Men tiden er alt afgørende for behandlingsmulighederne. Det skal gå stærkt.

Vi har også været ramt af Hotspot. Både Dixie og Rose har haft det i år. Her er det også vigtigt at handle med det samme. Hotspot ses for det meste i ansigtet, på kinderne eller snuden. Pelsen bliver våd og hunden irriteret( kløe). Vi er så heldige at have flere hunde, så det er nemt at opdage, fordi de slikker hinanden. Under pelsen går huden i opløsning, nærmest smelter, og det udvikler sig hurtigt. Det er smertefuldt for hunden. Behandlingen er pennecillin. Så mit råd skal være, se ikke tiden an, søg dyrlæge med det samme.

Jeg håber dette kan være en hjælp til andre, selvfølgelig håber jeg aldrig at i kommer ud for det samme. Alle hunde er helt raske igen, og det er dejligt.

 

 

Vi planlægger sommer hvalpe i 2015, både sorte dværgschnauzere og Westier, hvis vi får det til at passe sammen. Cille skal have sit sidste kuld hvalpe, og Dixie skal have det første kuld i år. Så vi er meget spændte.

Glædelig Jul og Godt Nytår.